04133254530 azaravandco@yahoo.com

کیفیتی را که اعتقاد داریم تجربه کنید.

نصب مخازن پلی اتیلنی

دستورالعمل نصب و بهره برداری مخازن پلی اتیلنی

مخازن پلی اتیلنی دوجداره به سه صورت قابل نصب و بهره برداری می باشند.
1-نصب به صورت دفنی
 2- نصب بر روی زمین
 3- نصب به صورت هوایی
در هر سه حالت نصب اصول و استانداردهایی وجود دارد که در صورت عدم رعایت آنها، مشکلاتی در زمان نصب و یا بهره برداری پیش آمده و نمی توان از مخزن بهره برداری کامل و صحیحی داشت. از این رو این شرکت در راستای سیاست مشتری مداری و حمایت فنی همه جانبه از مشتریان خود اقدام به تدوین این دستورالعمل نموده تا با رعایت آن در هنگام نصب، احتمال بروز حوادث و مشکلات تا حد امکان کاهش یابد. در اینجا به موارد مهمی که باید در نصب مخازن رعایت گردد اشاره شده است .
  این دستورالعمل بر پایه استانداردهای جهانی و تجربیات شرکت های بزرگ اروپایی و آمریکایی طی سال ها فعالیت در این زمینه و همچنین تجربیات داخلی این شرکت در اجرای پروژه های خود تهیه شده است.  ولی مسلما این دستورالعمل جایگزین استانداردهای نصب مخازن نمی گردد. با توجه به تنوع تولید مخازن پلی اتیلنی شرکت های مختلف و تفاوت در ساختار ویژگی های آنها از این دستورالعمل فقط و فقط در مورد مخازن پلی اتیلنی دوجداره این شرکت استفاده گردد.
نصب بصورت دفنی
با توجه به اینکه لوله های فاضلاب معمولاً در عمق زمین قرارداده می شوند لذا به ناچار اغلب سپتیک تانک ها بصورت مدفون در زمین باید نصب گردند. به علاوه گاهی لزوم استفاده از فضاهای در دسترس، نصب مخازن در زیر زمین را اجتناب ناپذیر می کند. به منظور نصب مخازن در زیرزمین (دفنی) لازم است که مراحل مشروحه ذیل به انجام رسد:
آماده سازی گود محل نصب مخزن
  از مهمترین مراحل دفن مخازن زیرزمینی آماده سازی گود نصب قبل از قراردادن مخزن در آن است. برای آماده سازی گود نصب رعایت موارد زیر ضروری است و عدم رعایت آنها باعث نشست زمین در زیرمخزن و آسیب دیدن مخزن خواهد شد.
1- ابعاد خاکبرداری محل نصب مخزن باید حداقل از هر طرف 1 متر بیش از ابعاد مخزن باشد.
2- بهتر است دیواره های گود کمی شیب دار باشد که به هنگام کار کردن درون گود خطری از بابت ریزش خاک به درون گود کارگران را تهدید نکند.
3- خاک های برداشت شده از گود را در فاصله حداقل 5 متری از گود دپو کنید تا اضافه سربار ناشی از آن باعث ریزش گود نگردد.
4- کف گود را پس از خارج کردن سنگ و اشیای سخت با قطر بیش از 20 میلیمتر کاملاً تراز نمایید. دقت داشته باشید که شیب لازم جهت جریان فاضلاب از اتاقک اول به اتاقک دوم در زمان ساخت تأمین شده است.
5- کف گود باید عاری از قطعه سنگ ها و اشیای سخت با ابعاد بزرگ باشد. چنانچه خاک محل دارای مقاومت کم یا دستی است، خاک را حداقل تا 95 % به روش آشو اصلاحی متراکم نمایید.
6- کف گود را با استفاده از بتن مگر با عیار حداقل 150 کیلوگرم بر مترمکعب تراز کرده و پوشش دهید.
متناسب با مقاومت خاک محل یک لایه بتن مسلح با عیار حداقل 300 کیلوگرم بر مترمکعب به ضخامت حداقل 20-15 سانتیمتر روی بتن مگر اجرا کنید. لازم است که این لایه توسط حداقل یک شبکه آرماتور آجدار مسلح گردد.
7- به مدت حداقل 48 ساعت نسبت به عمل آوری بتن فونداسیون اقدام کرده و در این مدت از انجام بارگذاری و نصب مخزن خودداری نمایید.
جابه جایی صحیح مخزن
     مخازن تولیدی این شرکت با رعایت اصول لازم در کارخانه بارگیری شده و تحویل مشتری می گردند. لذا لازم است هنگام تخلیه بار و همچنین انتقال مخزن به درون گود و جاسازی آن در گود نیز این موارد رعایت شده تا از بروز هرگونه آسیب به مخزن جلوگیری شود. مهمترین موارد عبارتند از:
1- هنگام بلند کردن مخزن از روی وسیله نقلیه ، حتما از جاقلابی های تعبیه شده روی مخزن استفاده گردد. این جاقلابی ها معمولا در بالاترین نقطه مخزن قرارداشته و فاصله آنها به گونه ایست که هنگام بلندشدن، مخزن بصورت افقی باقی خواهد ماند.
2- در صورت عدم امکان می توان دو سری تسمه محکم را از زیرمخزن عبور داده و به کمک آن مخزن را جابجا نمود. جنس این تسمه ها باید به گونه ای باشد که به بدنه مخزن آسیبی وارد نکند.
3- هنگام برداشتن مخزن از روی وسیله نقلیه و همچنین انتقال آن به درون گود تعادل مخزن بطور کامل حفظ گردیده و کج نشود.
با توجه به اینکه مخازن تولیدی این شرکت دارای پایه های تعادلی هستند بنابراین قراردادن مخزن روی فونداسیون حتما باید به آرامی صورت پذیرد تا این پایه ها و جوشکاری های آنها آسیب نبیند.
وصل کردن اتصالات مخزن
تمام انشعابات ورودی و خروجی مخزن بعد از جایگذاری مخزن در گود وصل می شوند . البته جهت سهولت در فرآیند خاکریزی و متراکم کردن خاک می توان انشعابات را مرحله به مرحله وصل کرد ولی در صورت باز ماندن اتصالات لازم است که از ورود خاک یا دیگر اشیاء خارجی به مخزن جلوگیری شود. حتما باید دقت نمود که روی لوله های انشعابات ، خاک با حجم زیاد یا ناگهانی ریخته نشود. بهتر است در این بخش ها از آجر و بتن جهت ایجاد محفظه و غلاف حفاظتی استفاده گردد که مانع هر گونه فشار اضافی به این نقاط شود.
پر کردن اطراف مخزن
به هنگام پرکردن اطراف مخزن باید موارد ذیل رعایت شود.
2- برای پرکردن زیر مخزن و اطراف مخزن می توان از مصالح زیر استفاده کرد: الف) شن و ماسه درشتب) شن نخودی. در هر حال اندازه مصالح ریخته شده دور مخزن نباید از 20-15 میلیمتر تجاوز کند. و از مصالح زیر به هیچ وجه نباید استفاده کرد : الف) آسفالت کنده شده از سطح زمین ب) نخاله های ساختمانی ج) خرده سنگ ها با لبه های تیز
3- مصالح مجاز را بصورت دستی وارد گود کنید.
4- مصالح را در لایه های 30 سانتی متری دور مخزن ریخته و هر لایه را تا 95درصد تراکم استانداردمتراکم نمایید. لازم به ذکر است که حتما زیر مخزن هم کامل پر شود و فضای خالی باقی نماند.
5- به هیچ وجه نباید مصالح با استفاده از وسایل مکانیکی از قبیل لودر، بیل مکانیکی و کمپرسی مستقیماً روی مخزن ریخته شود. بلکه اطراف مخزن باید بصورت دستی پر شود.
6- پر کردن و تراکم با مصالح گفته شده باید تا ارتفاع 30 سانتی متر بالای تاج مخزن ادامه داشته باشد.
7- برای پر کردن عمق دفن باقی مانده می توان از خاک مخلوط برداشت شده از محل استفاده کرد.
8- وسایل مکانیکی سنگین از قبیل کامیون، کمپرسی، بیل مکانیکی و لودر به هیچ وجه بر روی محل دفن مخزن حرکت نکنند.
9-چنانچه مخزن در جایی نصب می شود که امکان عبور بار ترافیکی را دارد، لازم است که با نصبدیوارهای حائل و دال سقف از اعمال بار ترافیکی به مخزن جلوگیری شود.
10- اطراف منهول های مخزن تا سطح زمین با مصالح بتنی یا آجرچینی محافظت شوند. همچنین می توان در هنگام سفارش مخزن، ارتفاع منهول مورد نیاز را اعلام کرده تا منهول های پلی اتیلنی بر روی مخزن نصب گردند.
نصب بر روی زمین (غیر دفنی)
       اهم مواردی که در مورد نصب مخازن بر روی زمین باید رعایت گردد، به شرح زیر است:
-    محل نصب مخزن حتما باید تراز گردد (شیب صفر) و دارای فونداسیون مناسب (بتن مسلح) باشد.
-    اطراف مخزن باید 25 سانتی متر فضای خالی وجود داشته باشد. چنانچه مخزن کنار دیوار نصب میگردد، فاصله 25 سانتی متری از دیوار  باید رعایت گردد.
-    بهتر است جهت محافظت در برابر نور خورشید، مخازن در مکان مسقف نگهداری شوند و در صورت نگهداری در فضای باز، حتی الامکان مخازن با استفاده از کاورهای آنتی یووی پوشانده شوند.

                                    

                    دستورالعمل نصب و بهره برداری مخازن پلی اتیلنی

             Instructions for installation and operation of polyethylene tanks